Акценти
Начало / Култура / Благотворителният концерт за паметник на Емил Димитров е тази сряда

Благотворителният концерт за паметник на Емил Димитров е тази сряда

Благотворителният концерт за събиране на средства за построяване паметник на Емил Димитров в Плевен ще се състои тази сряда, 21 септември. Благотворително за каузата ще участват Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Драгомир Драганов, Люси Дяковска, Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”. Началото на концерта е от 19.30 часа на откритата сцена в двора на Регионалния исторически музей. Организаторите от Община Плевен са предвидили вариант концертът да се състои в Драматичния театър, ако времето не позволи да е на открито.

Културният афиш на Община Плевен за тази седмица ще започне с представяне на  книгата на Борислава Дичева „Умирам за България”. Мероприятието е част от Европейските дни на наследството. То ще се проведе на 19 септември, понеделник, от 11 часа в Панорамата.

Любителите на писаното слово ще имат още една интересна среща този понеделник, 19 септември.  От 17.30часа в ХГ „Дарение Светлин Русев“ издателска къща „Персей“ ще представи книгата на д-р Анелия Хохвартер – „Пътуване“ .Средствата от продажбата на книгага са предназначени за закупуването на първия робот –  ЛАКОМАТ за България, необходим за раздвижване на хора с двигателни увреждания. Събитието е под патронажа на кмета на Община Плевен Георг  Спартански .

Във вторник, 20 септември,от 17.30 часа  в ХГ „Илия Бешков“ ще бъде открита изложба по повод 120 години от създаването на Националната художествена академия в София.

Тържественото честване на 108 години от обявяване Независимостта на България ще започне в 11 часа, на 22 септември, четвъртък на площад  „Стефан Стамболов”.

Същия ден от 19.30 часа на сцена „Водна каскада” ще започне концертът „Пейте с нас” на Общински хор  „Гена Димитрова”.  В програмата са включени популярни класически хорове и песни от репертоара на АББА, „Куин”, „Бийтълс” и други любими групи. Солисти ще са Боряна Бешева, Виолета Боянова, Нора Стефанова, Снежана Димитрова, Дани Меса. Специален гост ще е Ива Николова. Диригент е Анелия Дечева.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...