Акценти
Начало / Образование / Благотворителна изложба-базар с мартенички организират студенти по медицина

Благотворителна изложба-базар с мартенички организират студенти по медицина

Martenica[1]

Благотворителна изложба-базар „Мартеницата – заедно да съхраним традицията“ организират студенти по медицина, информират от пресцентъра на Медицинския университет в Плевен. Чрез проекта ще бъде представена уникалната българска традиция на чуждестранните студенти и ще бъдат набрани средства за лица с увреждания.

Инициативата е на студентите от специалност „Социални дейности” на Медицински колеж към МУ – Плевен. Разработеният проект насърчава креативността на деца и лица с увреждания, включвайки ги в творческия процес на изработване на мартеници. Целта на проекта е да обедини студентите – бъдещи социални работници и потребителите на социални услуги, в творческа атмосфера на създаване на традиционни български мартеници.

Произведенията ще бъдат изработени в ателие „Работилницата на Баба Марта”, след което ще бъдат изложени на базар от 26 до 28 февруари във фоайето на Ректората с цел набиране на средства за терапия на възрастни и деца с увреждания. Набраните доброволни дарения ще бъдат използвани за провеждане на хипотерапия, водна терапия и трудотерапия. Организаторите на инициативата ще запознаят своите чуждестранни колеги с уникалната българска традиция на носене на мартеници и какво символизират те.

Инициативата на бъдещите социални работници е въведение към поредицата от събития, посветени на Световния ден на социалната работа и Седмицата на действие (17.03. – 21.03.2014 г.).

Изложбата-базар по проекта „Мартеницата – заедно да съхраним традицията” ще се проведе в МУ – Плевен с подкрепата на Ректора за периода 26 – 28 февруари от 10.00 до 14.00 ч.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...