Акценти
Начало / Общество / Благотворителната инициатива „Мото Коледа“ превзема Плевен днес

Благотворителната инициатива „Мото Коледа“ превзема Плевен днес

Днес през Плевен ще премине шествието на местните мотористи, преоблечени с екипи на Дядо Коледа. Те ще се събират на паркинга до магазин „Практикер” между 9 и 10 часа, а самата колона ще потегли в 10.00 часа. Мотористите ще преминат през квартал „Дружба”, към „Сторгозия” и след това към Девети квартал.
Припомняме, че шествието е част от мащабната благотворителна кампания, която предприеха плевенските мотористи. Децата и младежите от седем социални заведения ще бъдат включени в тазгодишната инициатива, озаглавена „Мото Коледа”. Кампанията се провежда за втора поредна година и намерението е тя да се превърне в традиция. Целта й е да се съберат благотворително средства в подкрепа на деца в неравностойно положение по случай Коледа. Идеята е да се помогне на повече деца и младежи, като са включени Дома за медико-социални грижи за деца в квартал „Дружба”, Дом за деца лишени от родителска грижа „Детелина” в квартал „Сторгозия”, Защитена къща за младежи с умствена недостатъчност в квартал „Сторгозия” и четирите Центрове за настаняване от семеен тип в Плевен.
„Мото Коледа” ще завърши именно с шествието днес. Мотористите ще облекат своите екипи на Дядо Коледа и ще разнесат подаръци и много усмивки на децата и младежите, яхнали своите мотори. След като мотористите донесат радост на малчуганите, мотошествието ще завърши на площад „Възраждане”, но не с ръмжене на мотори, а с извиването на кръшни хора.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...