Начало / Общество / Благотворителната инициатива „Бъди човек – подари топла вечеря“ стартира днес

Благотворителната инициатива „Бъди човек – подари топла вечеря“ стартира днес

Кампанията „Бъди човек – подари топла вечеря” ще се проведе днес и в Плевен за втора поредна година. Инициативата стартира на 21 декември 2014 година, като имаше продължение непосредствено преди Великден тази година. Хора от различни краища на страната се самоорганизираха в подкрепа на нуждаещите се и им помогнаха, подсигурявайки им топла вечеря за празничните дни. Организацията на мероприятието се извършва изцяло в социалната мрежа фейсбук, като са създадени събития по градове, към които всеки може да се присъедини.

Идеята на тази благотворителна кампания е да се организира ден, в който да се подари топла и вкусна вечеря или просто от сърце да се напазаруват и подарят най-необходимите продукти за един човек в нужда. Не се събират пари и няма финансиране, а всеки сам спонсорира своята инициатива. Възможност е също така да се организират и групи в страниците на събитията във фейсбук.

В страницата на събитието за Плевен се създава и организация да се подкрепи инициативата, като се посети домът за възрастни хора в Горна Митрополия, който наскоро беше обран. Предвидената дата за това е 26 декември. Информация за кампания в Плевенско може да бъде намерена тук.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...