Акценти
Начало / Култура / Благотворителен спектакъл на банкови служители препълни залата на Драматичния театър

Благотворителен спектакъл на банкови служители препълни залата на Драматичния театър

Пред препълнена зала снощи в Драматичния театър в Плевен беше представен благотворителният спектакъл „Чудеса, чудесии и чудният свят на приказките”. В ролите се представят само банкови служители, които излизат на сцена с каузата да помагат за лечението на деца в неравностойно положение. Пиесата е написана специално за трупата на пътуващия театър на фонд „ПРОтегни ръка“ от Оля Стоянова. Тя е използвала три от най-популярните приказки на Андерсен.

IMG_4674театър прокредит

Това е втората пиеса, която пътуващият театър прави. Първата постановка – „Малкият принц”, обиколи 42 града в страната и е гледана от над 20 000 зрители. Със събраните средства е оказана помощ за лечение на повече от 150 деца.

От създаването на фонда през 2004 г. досега са подпомогнати над 1 600 деца и са събрани повече от 1.5 млн. лева. Всички средства от инициативите, които фондът прави, една от които са театралните постановки, постъпват по неговата сметка и отиват за лечение на деца в затруднено здравословно положение от социално слаби семейства или сираци. Даренията, събрани по време на представленията, се превеждат директно в сметката на СНЦ „ПРОтегни ръка”, което финансира деца от цялата страна.

IMG_4689театър прокредит

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...