Акценти
Начало / Последни новини / БК „Спартак“ прекъсна черната серия от загуби в проверките

БК „Спартак“ прекъсна черната серия от загуби в проверките

Спартак Плевен записа първа победа в предсезонната си подготовка. В своята зала „Балканстрой“ селекцията на Александър Дяковски се наложи над Черно море Тича с 83:75, прекъсвайки серия от шест поредни загуби в проверките.

През първите 10 минути плевенчани имаха лидерството през по-голямата част от времето и поведоха с 21:19. През втория период варненци обърнаха до 27:26. Последваха няколко равенства и смени на водачеството преди Спартак отново да излезе напред с 43:42.

След паузата Черно море Тича достигна до +3 точки, но домакините отговориха за 60:54. Гостите не се дадоха и фиксираха ново равенство за 62:62. През последната четвърт Спартак пак се оказа в ролята на лидер с преднина от 8 точки и това стигна за крайното 83:75.

За Черно море Тича това бе последна контрола преди старта на новия сезон на 10 октомври, когато тимът на Галин Стоянов ще играе с Академик Пловдив.

Спартак Плевен ще приеме Рилски спортист на 3 октомври (събота) от 18.00 ч. Срещата ще бъде отворена за фенове и ще започне в 18.00 ч.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...