Акценти
Начало / Последни новини / БК „Спартак“ – Плевен завърши годината със загуба

БК „Спартак“ – Плевен завърши годината със загуба

Баскетболистите на „Спартак“ – Плевен завършиха със загуба календарната 2019 г. Възпитаниците на Александър Дяковски загубиха със 77:96 ( 18-19; 24-20; 14-31; 21-26) от „Лукойл Левски“ за първенството на НБЛ.
Плевенчани се държаха достойно почти цял мач, но след слаба трета четвърт загубиха. „Спартак“ бе със сериозни кадрови проблеми, като и Герасим Николов пропусна двубоя, заради проблеми с  адукторите . „Левски“ играеше сравнително добре в нападение, но малко отпуснато в защита и така позволи на съперника да се държи близо в по-голяма част от първата четвърт. В последните минути от нея “сините” поведоха със 7, само за да допуснат две бързи тройки на Мартин Маринов и „Спартак“ намали на 19:18 след 10 минути игра. С първите точки за втората четвърт „Спартак“ поведе в резултата, а след няколко смени на водачеството, плевенчани водеха и в средата на частта, макар и само с 2 точки. Те поддържаха този минимален аванс, като на почивката преднината им бе 3 точки- 42:39. С 8 тройки за първото полувреме, половината от тях на Мартин Маринов, плевенчани водеха, като трите точки бяха и най-голямата разлика в тяхна полза до момента. Спартак спечели и борбата през първото полувреме, като имаше седем овладени топки в атака. Още в началото на третата част Константин Коев направи четвърто лично нарушение и „Спартак“ се озова в доста неприятна ситуация, поради късата си ротация. „Левски“  обърна в своя полза резултата след 14-0 и се откъсна напред. Коев напусна терена с петия си фал, а и съотборниците му започнаха да трупат един след друг фал.
„Левски“ поддържеше  двуцифрен аванс, въпреки че продължи да прави грешки и в двете фази на играта. Преди заключителните 10 минути домакините водеха с 70:56, но „Спартак“ не се предаде.  Разликата бе свалена до 10 точки, но силите на плевенчани свършиха, а и Вутев напусна за 5 лични фала. Заключителните няколко минути се доиграха, като „Спартак“ не позволи разликата да скочи повече.
Николай Маринов завърши с 20 точки, а Димитър Маринчешки реализира 16 точки.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...