Акценти
Начало / Политика / Бисерка Илиева подава оставка като зам.-председател на ОбС-Плевен

Бисерка Илиева подава оставка като зам.-председател на ОбС-Плевен

Бисерка Илиева

Бисерка Илиева, общински съветник от Коалиция за България в Общински съвет Плевен днес ще внесе своята оставка като зам.-председател на местния парламент. Правя го, защото ръководството на Общинския съвет, в което съм и аз, не инициира нито среща на председателския  съвет, нито среща на ръководителите на групи, за да се заеме позиция по възникналия казус със задържането на зам.-кмета Алексей Зелов, обясни мотивите си за оставката Бисерка Илиева на пресконференция.

На пресконференцията общинските съветници от БСП съобщиха, че започват подписка сред колегите си от другите групи за свикване на извънредно заседание на Общинския съвет, на което очакват кметът проф. Димитър Стойков да подаде оставка.

Съветниците от БСП  заявиха, че ако това не се случи, ще излязат от ръководството на всички постоянни комисии в местния парламент. Но ще продължим да изпълняваме задълженията си като общински съветници, защото смятаме, че имаме отговорности  за бъдещето на нашия град, декларираха те.

В действията си за искане оставката на кмета на Плевен съветниците от БСП ще търсят подкрепата и на легитимни граждански движения. Гражданското общество трябва да се събуди, за да спасим Плевен от потъването, заяви Чавдар Велинов, председател на групата на БСП в Общинския съвет.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

3 коментари

  1. Крайно време беше тази бабка да се маха. Трябват млади хора. Колкото до прегръдката между плевенското БСП и на Найден Зеленогорски предателите, това е нечувано – мисля, че бабите окончателно ще гласуват за АБВ. Показват, че не ги интересува развитието на града, а само власт. БСП на кой си мислят, че дават властта? Много са се объркали.

  2. Чавдар Велинов, „Партнерс Експо“, връзки със Зеленогорски, Какъв ти червен съветник, този ходи само където са парите, и мрази филхармонията и въобще културата< ама какво ли се занимавам? Той Плевен потъва от 1989г. Велинов щял да спира потъването. Или той говори за неговата си фирма, че не е още ок?

  3. А, и да питам Велинов – сега в Плевен се правят много неща. Ако има нови избори, всичко ще бъде стопирано заради политическата ви глупост. А поне един път мислете за града, не за скапаните си партии. И защо да се харчат пари за избори? найден зеленогорски подаде ли оставка, когато фалира сума ти и общински дружества и сума ти и хора останаха на улицата? Подаде ли оставка, когато Македонски си тръгна внезапно? Знаем защо?