Акценти
Начало / Последни новини / Бивш юноша на Спартак премина в отбора на семейните

Бивш юноша на Спартак премина в отбора на семейните

Бившият юноша на футболния Спартак /Плевен/ – Александър Цветков вече е семеен. Доскорошният полузащитник на варненския Черно море сключи граждански брак с любимата си Шенай. Елитно заведение на брега на морето бе арена на сватбеното тържество.

До няколко дни ще бъде изяснена и друга условност при бившия капитан на младежкия национален тим на България. Става въпрос за отбора в който ще играе 27-годишния плевенчанин. Към момента той е свободен агент.

Цветков започва с футбола през 1996 година в детско-юношеската школа на родния си Спартак при треньора Здравко Пешаков. През 2006 г. петнадесетгодишен преминава успешен пробен период в Академия Литекс. Първият му треньор в Ловеч е Евгени Колев, а по-късно Николай Димитров-Джайч и Петко Петков. Официален дебют за мъжкия състав прави на 31 май 2009 г., когато в мач от „А“ група Литекс побеждава с 1:0 ЦСКА. От сезон 2008/09 е капитан на дублиращия отбор на Литекс. През август 2009 подписва първия си професионален договор с ловчалии който е за срок от 3 години. Остава в Литекс до 2016 г., а после преминава в Черно море /Варна/. Като национал е участвал на Евро 2008 за юноши до 19 г. в Чехия.

Сашо наследява любовта към спорта от дядо си Атанас Цветков, който от 1947 до 1949 г. е футболист на ЦДНА. По-късно отбива военната си служба в бившия СССР и в периода 1951-53 г. е състезател в армейския отбор на Зенит /Санкт Петербург/. Бащата на настоящия халф – Александър Ат. Цветков също е бил професионален спортист. Републикански шампион със Спартак /Плевен/ по плуване. През периода 1981-83 г. отбива военната си служба в ЦСКА с които достига до националния отбор. Той е един от факлоносците на олимпийския огън по трасето Плевен-Русе за Летните олимпийски игри в Москва 1980 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...