Акценти
Начало / Политика / Бивш областен управител е кандидатурата на БСП за кмет на Плевен

Бивш областен управител е кандидатурата на БСП за кмет на Плевен

На заседание на Общинската конференция на БСП – Плевен, провело се на 9 август, е издигната кандидатурата на Илиян Йончев за кандидат кмет на Община Плевен. Това съобщиха от плевенската централа на БСП.

Илиян Йончев е роден на 11 март 1976 г. в Плевен. Завършил е  Езиковата гимназия в град, след което се дипломира в СУ „Св. Климент Охридски” със специалност право и специализации по „ правораздаване ” и „международно право и международни отношения ”. Има магистратура по здравен мениджмънт от МУ Плевен. От 2005 година работи в МУ-Плевен, като в момента е ръководител „Секретариат, европейски програми и проекти ”. Два мандата е общински съветник, областен управител на област Плевен за периода 06.2013-08.2014 г. и три мандата заместник-председател на Общинската организация на БСП-Плевен. Президент на Ротари клуб Плевен Центрум  2016-2017. Владее четири езика.

На заседанието на Общинската конференция на БСП- Плевен, бе утвърден и водачът на листата съветници на Общинската организация на партията в града – Свилен Атанасов – председател на ОбС на БСП.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...