Акценти
Начало / Общество / Бивши кметове на Плевен получиха почетни плакети „Плевен помни”

Бивши кметове на Плевен получиха почетни плакети „Плевен помни”

Кметът Георг Спартански днес връчи почетни плакети „Плевен помни” на свои предшественици. С това той изрази благодарност за подкрепата и сърцатата им работа по отбелязване на 140 години от Плевенската епопея.  С личното си съдействие – официално и неофициално, те са подкрепили Плевен в отбелязването на тази важна годишнина и са помогнали празникът на града да стане национален акцент в отбелязването на Освобождението на България, каза Спартански преди връчването.

Плакети, с изобразени двата символа на Плевен – Мавзолеят и Панорамата, и надпис „Плевен помни”. получиха Андрей Романов, Петко Цолов, Найден Зеленогорски и Стефан Нинов. Те получиха и по една тениска, от изработените специално за годишнината. Това се случи веднага след официалното обявяване на предстоящото учредяване на „Фондация „Плевен“, която ще работи за запазване и съхраняване на културно-историческото наследство на Плевен.

Личен подарък от името на Община Плевен получи Андрей Романов по повод 91-годишния му рожден ден, който той наскоро отпразнува.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...