Акценти
Начало / Спорт / Бербатов вече е футболист на Монако

Бербатов вече е футболист на Монако

dimitar-berbatov

Трансферът на Димитър Бербатов в Монако вече е факт, обявиха от новия клуб на нападателя, пише dnes.bg. На официалната си страница монегаските приветстваха с добре дошъл българския голмайстор. Той ще играе в тима от княжеството до лятото под наем от Фулъм.

Бербатов е привлечен като заместник на контузения голмайстор Радамел Фалкао. Българинът ще носи №15. Той призна, че е доста нервен. Бербатов е преминал успешно медицинските прегледи и е готов за игра.

„Доволен съм и развълнуван и честно казано малко нервен. Гледам напред и нямам търпение да тренирам с новите си съотборници. Това е една нова глава в моята кариера“, заяви Бербатов.

Очаква се дебютът на нападателя да е срещу ПСЖ. Франция е четвъртата държава, в която той ще играе след България, Германия и Англия. Бербатов няма да успее да закръгли головете си във Висшата лига на 100. Той остава с 94, след като за две години във Фулъм отбеляза общо 20 гола.

Вицепрезидентът на Монако Вадим Васильов също приветства новото попълнение.

„Димитър ще донесе опит и талант на нашия отбор. Той идва заради контузията на Радамел Фалкао. Играл е в големи клубове като Манчестър Юнайтед и е отличен нападател. Имаме все още 2 турнира, за които да се борим и той ще е добро попълнение заедно с Емануел Ривие, Валере Жермен и Антони Мартиал. Бербатов има различен профил от нашите нападатели“, заяви Васильов.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...