Акценти
Начало / Последни новини / Беленчанин с бронзов медал в Румъния

Беленчанин с бронзов медал в Румъния

Ивайло Пейзанов с бронзов медал от силния международен турнир по борба „Константин Александру и Йоан Поповичи“ за кадети в румънската столица Букурещ. Спечели го в категорията до 92 кг на класическия стил след победа над сънародника си Емилиян Лазаров с 4:2. Първото място завоюва турчина Демир Октай след победа на финала над представителя на домакините Козмин Михалаке.

Пейзанов е възпитаник на БК Класик /Белене/, а в момента се състезава за Левски /София/. Той е национален състезател на България.

Плевенският СКБ Изобор бе представен в северната ни съседка от национала Теодор Георгиев, златен медалист от проведения преди около месец в Ловеч държавен личен-отборен шампионат. Съперник от Швеция го победи още на старта в Румъния при 65-килограмовите.

Освен Пейзанов, още двама родни класици взеха медали – сребърен за Илиян Лазаров /кат.110 кг/ и бронзов за Мирослав Емилов /45 кг/. Отборен победител при класиците е Турция.

В свободния стил българите се представиха по-добре – злато, сребро и три бронза. Надпреварата в Букурещ бе последна за състезателите ни преди европейското в Италия през юни. А голямото предизвикателство за кадетите ни е световното в София в края на месец юли.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...