Начало / Здравеопазване / Безплатни прегледи за рак на гърдата организират в Плевен

Безплатни прегледи за рак на гърдата организират в Плевен

Над 250 гости на Пролетния бал в подкрепа на жените с рак на гърдатаБезплатни профилактични ехографски прегледи за рак на гърдата организират в Плевен в рамките на кампанията на AVON „От любов към живота“. От тях могат да се възползват жени на възраст между 30 и 49 години, като с предимство са жени в неравностойно положение от следните групи: многодетни майки; дългосрочно безработни жени, регистрирани в бюрото по труда; жени от малцинствени етнически групи; жени с увреждания.

Предварителни записвания за преглед ще се приемат до 15 март в център „Отворена врата“ на телефон 064/ 846 713.

Благодарение на последователните усилия на АVON информираността по темата и достъпната профилактика и диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 13 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 400 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната.

Броят на заболелите у нас е над 48 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 4000 нови случая. Усилията на кампанията са насочени изцяло в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...