Акценти
Начало / Общество / БДЖ осигурява близо 12 500 допълнителни места през почивните дни

БДЖ осигурява близо 12 500 допълнителни места през почивните дни

БДЖ осигурява близо 12 500 допълнителни места за предстоящите почивни дни по повод Новогодишните празници. Вагони ще бъдат включени към съставите на повече от 150 влака, които се движат по най-натоварените направления в страната. Повече са композициите, които ще пътуват към София, а целта е да се осигури безпроблемно прибиране на хората след Коледа и Нова година.

Близо 150 влака ще се движат с увеличени състави в периода от 30-ти декември до 3-ти януари, каза Георги Георгиев от БДЖ.

От БДЖ очакват, че допълнителните места ще бъдат достатъчни за всички пътуващи. „Нямаме регистрирани пренаселени влакове и подадени сигнали, че е имало правостоящи или върнати хора от касите поради липса на или изчерпани места. Така че щом се справихме преди Коледа, предполагаме, че ще успеем да се справим и сега и да поемем целия пътнически поток“.

Георги Георгиев посъветва пътниците „да внимават в предвид лошите метеорологични условия, най-вече в Северна България, при качване и слизане от влаковете, тъй като може да има заледени степенки. Също така да обърнат внимание на сигурността си – ако забележат оставен багаж, веднага да уведомят превозната бригада във влака“.

От компанията напомнят още, че при закупуване на билет за отиване и връщане, може да се използва отстъпка от 10 до 30% от редовната цена.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...