Акценти
Начало / Крими / Баща и син отиват в затвора заради трафик на проститутка

Баща и син отиват в затвора заради трафик на проститутка

Районен съд Плевен постанови три години “лишаване от свобода” за 26-годишен мъж от Тръстеник, изкарал жена да работи като проститутка в Атина. Според магистратите, на 8 срещу 9 юни 2010 г. мъжът изкарал през границата с личния си автомобил “Ауди-А6” пълнолетно момиче от село Божурица и я завел в гръцката столица с цел да бъде ползвана за развратни действия. Това е станало със съгласието на жената, уточняват от сайта на Окръжна прокуратура Плевен. 26-годишният Н. В. ще изтърпи присъдата си ефективно и при строг режим, като освен това ще трябва да плати и глоба в размер на 10 000 лв.

Със същата присъда Районен съд Плевен осъжда и 57-годишния баща на трафиканта. Наказанието му е за това, че на 24 август 2010 г. подбудил готвената за “жрица на любовта” жена от с. Божурица към лъжесвидетелстване. За по-възрастния мъж е постановена една година “лишаване от свобода”, което наказание той ще изтърпи също при строг режим.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...