Акценти
Начало / Последни новини / Баскетболният Спартак стартира със загуба за Купата на България

Баскетболният Спартак стартира със загуба за Купата на България

Плевенският Спартак загуби с 68:83 срещу Академик (София) в първи четвъртфинален двубой от турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете, който се игра тази вечер в Правец. Противно на крайния резултат мачът започна добре за плевенския тип, който водеше минимално в резултата до 7-тата минута. Точна стрелба  на Никола Грозев даде за първи път преднина на домакините от Академик  – 13:12. Те я удържаха до края на първата част, която приключи 26:19.

 Напрежението се  запази и във втората четвърт. Спартаковци продължиха да са в ролята на догонващи в резултата. 66 секунди преди почивката пасивът им за първи път  в срещата стана двуцифрен – 29:39, след кош на Лазаров. Краят на първото полувреме дойде при 41:32 за Академик.

Предимството  на студентите продължи и в третата част. Съотношението в тези 10 минути се  движеше между 5 и 11 точки в тяхна полза.  Така в последната четвърт изоставането на Спартак бе 50:61. В заключителната четвърт не се случи нищо по-различно, освен че домакините увеличиха разликата на 15 точки.

Най-резултатен за Спартак бе Николай Маринов с 21 точки.

Вторият четвъртфинален двубой между двата отбора ще е в плевенската зала Балканстрой на 16 януари 2019 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...