Акценти
Начало / Последни новини / Баскетболният Спартак /Плевен/ на финал за купата на Пловдив

Баскетболният Спартак /Плевен/ на финал за купата на Пловдив

Днес плевенския Спартак ще се бори за първото място в международен турнир по баскетбол за купата на Пловдив. Селекцията на Александър Дяковски достигна до битката за трофея след като надигра в полуфинала домакина Академик Бултекс 99 с 80:64.

Началото обаче бе по-добро за пловдивчани. Те поведоха с двуцифрен аванс и спечелиха първото полувреме с 39:36. След почивката гостите бяха коренно променени. Подобрената им игра доведе до тотална доминация. В 30-ата минута водеха с 61:55, а до последния съдийски сигнал вдигнаха съотношението с още десет точки.

С по 23 точки Мартин Маринов и Димитър Маринчешки бяха най-резултатни за плевенчани. С дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби завърши Милован Савич. За пловдивския тим най-добре се представи новото попълнение Джордан Семпъл с 21 точки и 8 борби.

В другата полуфинална среща Берое /Стара Загора/ победи Пея /Косово/ със 76:73. Така днес от 16:00 часа Академик Бултекс 99 и Пея ще определят кой ще е трети и четвърти в крайното класиране. От 18:00 часа пък Спартак и Берое влизат в спор за купата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...