Акценти
Начало / Последни новини / Баскетболният Спартак започва на 5 септември

Баскетболният Спартак започва на 5 септември

Плевенският Спартак вече е определи кога започва подготовката си за новия сезон. На 5 септември от 18:00 часа в зала „Балканстрой“ ще бъде първата тренировка на тима. Треньорът Александър Дяковски ще проведе заниманието с 12 състезатели. Сред тях няма да са Милен Дудев и Велислав Гълъбов. Първият ще се включи в заниманията от 8 септември, втория пък има ангажименти с националния отбор, а след това ще получи почивка. И двамата са от новите попълнения. Останалите новопривлечени са Мартин Маринов, Константин Коев, Николай Николов и Велислав Гълъбов. С мъжете ще тренират и четирима от детско-юношеската школа на клуба – Теодор Николов, Даниел Пенков, Тони Личев и 13-годишния талант Николай Станчев.

След края на миналия сезон Спартак се раздели с Адриян Секулов, Урош Величкович и Самуел Франсис. Така за първи път от доста години плевенския тим влиза в подготвителния период изцяло комплектован състав. Показателното е, че в него има само един чужденец – Милован Савич. Подготовката ще протече изцяло в Плевен, като на ден ще се провеждат по две занимания – от 11:00 и 18:00 часа. До началото на първенството ще се играят и контролни срещи.

„Доволен съм, че успяхме да направим навреме селекцията. В това отношение изпреварихме всички отбори. Смятам, че нямаме нужда от лагер, защото условията в Плевен са нормални. Ръководството ни осигури всичко необходимо за новия сезон и не ни остава нищо друго освен да се концентрираме единствено върху баскетбола. Необходими са ни 5 – 7 контролни срещи. Ще се опитаме да си осигурим с участие в приятелските турнири, които се провеждат в България“, коментира Сашо Дяковски.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...