Акценти
Начало / Култура / Баба Марта посрещнаха в НЧ”Зора-1990г.” в село Победа

Баба Марта посрещнаха в НЧ”Зора-1990г.” в село Победа

Дечица, които все още не ходят на детска градина, посрещнаха Баба Марта в читалище „Зора-1990”  в село Победа. По традиция читалището организира подобни тържества за най-малките жители на селото.

Малките палавници бяха посрещнати в Библиотеката, украсена с пъстра пролетна украса, създаваща уют и топлина. Баба Марта върза мартенички на дечицата, като им пожела да са бели и червени, румени, засмени. После ги почерпи с топла питка и шарена сол, да са здрави, умни и работни. По-големите дечица с радост казаха стихчета на Баба Марта. Всички  получиха уникални пролетни фото-картички , изработени от читалищния екип.

В деня на Първомартенския празник, Народно читалище „Зора -1990г.“ село Победа  успешно приключи инициативата „Работилница за мартеници“. Всички изработени мартеници са разпродадени на благотворителен базар, а каузата е осигуряване на допълнителни средства за материали за летни дейности с децата. Екипът отправя благодарности на жителите от село Победа , на Кмета на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, на Председателя на Общински съвет Петър Петров, на Общинска администрация Долна Митрополия, помогнали да се разпространи идеята и подкрепили инициативата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...