Акценти
Начало / Крими / Арестуваха двама за грабеж, жертвата намерен на улица пребит

Арестуваха двама за грабеж, жертвата намерен на улица пребит

На 21 октомври в 2.20 часа от телефон 112 е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние и с неустановена самоличност, паднал на кръстовището между улиците “Велико Търново” и “Огоста” в Плевен. На място е изпратен лекарски екип, който е откарал намерения в болницата и го е настанил в Неврохирургия към Университетската болница в Плевен с множество кръвонасядания по главата.

Организирани са оперативни действия и е установена самоличността на пострадалия – 37-годишен от Плевен. Изяснило се, че на 21 октомври около 1.30 часа двама мъже са го удряли в главата с дървен кол, за да му отнемат мъжка кожена чанта с дебитни карти, лични документи, мобилен телефон и ключове.

При последващи процесуално следствени действия са установени извършителите на грабежа – 19-годишен от град Искър, криминално проявен с 6 регистрации и осъждан и 17-годишен негов съгражданин с една регистрация, неосъждан.

Грабителите са задържани за 24 часа. Отнетите вещи са намерени и иззети и се съхраняват в полицията. Сезирана е прокуратурата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...