Акценти
Начало / Култура / Аплодисменти за Веселин Плачков след втората прожекция на „Дякон Левски” в Плевен

Аплодисменти за Веселин Плачков след втората прожекция на „Дякон Левски” в Плевен

IMG_7373Дякон Левски

С аплодисменти посрещнаха зрителите актьора Веселин Плачков, когато излезе на сцената след снощната прожекция на филма „Дякон Левски“ в Драматичния театър в Плевен. Заедно с него на сцената излезе и Симеон Филипов, изиграл малкия Васил.

За втората прожекция в Плевен беше и режисьорът Максим Генчев, продуцентът на филма д-р Златина Филипова, операторът Христо Генков. На сцената беше извикан и актьорът Цветомир Ангелов – другото плевенско присъствие във филма.

Снощната прожекция беше откупка от депутата Васил Антонов и салонът отново беше препълнен.

Зрителите изгледаха без реакции близо четиричасовата прожекция, малцина напуснаха на атнтракта. В тишина се извъртяха и финалните надписи на лентата, но аплодисментите избухнаха, когато на сцената излезе Веселин Плачков и продължиха като след театрална постановка – за всеки новоизлязъл на сцената участник в създаването на филма.

Да, филмът е дълъг. Сценарият е фрагментарен и на моменти нелогичен. Със сигурност всеки ще открие във филма силните и слабите, за него, моменти. Ще има неща, с които няма да е съгласен и  ще възнегодува.

Но всеки може да отиде да гледа филма и сам за себе си да прецени – според собствената  представа за Апостола и според собствените естетически критерии.

За другото – думата е на критиката, и на времето.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. А защо не сме разбрали, че ще има втора прожекция? И тя ли беше безплатна за гражданите? Никъде не пишеше, че ще има втора безплатна прожекция за плевенчани – щях да отида да гледам филма. Да не е била само за избрани?