Начало / Здравеопазване / Апарат за рехабилитация, базиран на разработка на НАСА, работи в МБАЛ „Свети Панталеймон” – Плевен

Апарат за рехабилитация, базиран на разработка на НАСА, работи в МБАЛ „Свети Панталеймон” – Плевен

Единственият в страната апарат за рехабилитация и тренировки Anti-Gravity, базиран на разработената от НАСА технология за диференциално налягане на въздуха, вече работи в МБАЛ „Свети Панталеймон” в Плевен.

Апаратът дава възможност на хората да се движат по нов начин,  oпровергавайки ефектите на гравитацията, той засилва свободата на движение и предефинира  възможностите при рехабилитация и тренировки, обясни д-р Елиза Георгиева, управител на МБАЛ „Свети Панталеймон”.

Специфичното на тази бягаща пътека е, че позволява на пациентите да се рехабилитират, чрез по-малко болка и елиминиране на риска от по-нататъшно нараняване, затова е особено подходяща при физическа терапия след нараняване или операция на тазобедрена става, коляно, глезен или стъпало. При обучение в ходене на пациенти след травми и неврологични заболявания, нарушаващи двигателния процес, като инсулт, Паркинсон, множествена склероза и др. Alter G дава възможност на пациента да ходи свободно,
улеснява походката му, като му осигурява стабилност, комфорт и безопасност в хода на обучението.

В света има около 4000 AlterG апарата, които помагат на много хора за безопасно и последователно постигане на по-добри резултати в рехабилитационния и тренировъчен процес, каза още д-р Георгиева.

 

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...