Акценти
Начало / Политика / Антон Георгиев: Ще бъдем конструктивна група, ще подкрепяме предложенията в полза на Плевен

Антон Георгиев: Ще бъдем конструктивна група, ще подкрепяме предложенията в полза на Плевен

„За Плевен” е името на новосформираната група в Общински съвет Плевен, в която влизат напусналите  група „Център” общински съветници – Христомир Христов, Антон Георгиев и Валентин Генов. За председател на новата група в местния парламент е избран Антон Георгиев, а за негов заместник – Валентин Генов. Това беше съобщено официално от председателя на Общинсия съвет Дарин Ангелов преди началото на днешната редовна сесия на местния парламент.

Г-н Георгиев, защо взехте решение да напуснете група „Център“?

– Решението ни да напуснем група „Център” е в резултат от невъзможността да влезем в диалог с останалите нейни членове. Като първоначално нямахме намерение да правим нова група, но променихме решението си. Оказа се, че е правилен ход, защото вече получихме запитвания от други общински съветници дали могат да се присъединят към нас. Запитване имаме от общински съветници от „Атака”,  дали групата е отворена за други политически партии.

Какви бяха основните ви различия, за да се наруши диалогът между вас и останалите членове на група „Център”?

– Искам да подчертая, че различията не се отнасят до подкрепата ни към управлението на Община Плевен. По тази тема ние нямаме различия и ще продължим да подкрепяме кмета проф. Стойков, защото смятаме, че само по този начин може да се върви напред. Ще подкрепяме всички разумни решения.

Защо тогава напуснахте група „Център”?

– Това са наши вътрешни решения. Това, което мога да кажа, е, че ще водим самостоятелна политика и ще подкрепяме решения, които са в полза на Общината.

Досега безрезервна ли беше подкрепата ви на управляващите?

– Не мога да кажа, че е била безрезервна, но все пак решенията в група „Център”  се вземаха на принципа на мнозинството.

Вече като самостоятелна група в Общинския съвет какви предложения смятате да внесете за обсъждане?

– Ние вече имахме няколко разговора в тази посока и се обединихме около това да поставим проблема с чистотата на града, който смятаме за най-наболял. Първото ни предложение ще е свързано с подобряване състоянието на коритото на река Тученишка, която минава през целия град. Предложенията ни ще бъдат съобразени с възможностите на общинския  бюджет, който приехме наскоро. Това, което мога да заявя категорично, е, че ще бъдем конструктивна група.

Г-н Антонов, смятате ли, че се е разпаднало мнозинството на управляващите в местния парламент?

– Не, не смятам.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Няма да му е лесно на Професора с тази група от трима фалирали бизнесмени. . А и групата с тримата роми . . .?