Начало / Избори / Избори 2015 / Антон Георгиев е единната кметска кандидатура в Плевен на БСП и ПК „Тракия”

Антон Георгиев е единната кметска кандидатура в Плевен на БСП и ПК „Тракия”

47-годишният бизнесмен Антон Георгиев е единната политическа кандидатура на новосформираната коалиция между „БСП – лява България” и политически клуб „Тракия”. Кандидатурата му за кмет е одобрена на общинската конференция на БСП, която се проведе  вчера вечер в Плевен. След задълбочен анализ на политическата ситуация в Плевен стигнахме до извода, че успешната формула за явяване на предстоящите местни избори и постигане на добри резултати е да направим по-широка коалиция, която да обедини левия сектор. А кандидатът ни за кмет да е надпартиен, с широка подкрепа”, каза днес при обявяване на кандидатурата на Антон Георгиев председателят на БСП – Плевен Цветко Цветков.  Той подчерта, че с издигането на Антон Георгиев за кандидат-кмет ще успеят да върнат прагматизма на кметската фигура и да се отворят към бизнеса  и работещите хора. С тази кандидатура целим смяна на модела на управление, реализиране на предизборната политика и програма, в която акцент ще е инвестиционната политика, ликвидиране на корупционните практики, създаване на работеща администрация, ще присъства темата за битовата престъпност и за младите хора, допълни още Цветко Цветков.

IMG_187БСП

С избора на Антон Георгиев за наш кандидат ние отправяме политическо послание, че сме преодолели политическия си егоизъм и сме отворени към интереса на хората, отбеляза Чавдар Велинов, зам.-председател на БСП – Плевен.

От своя страна  Георгиев благодари за оказаната му подкрепа от БСП, които са повярвали в идеите му. Познавам добре пулса на града, който в момента е забавен и това се отразява зле на жизнеността на града, заяви Георгиев. По думите му Плевен се обезлюдява, няма инвестиции в икономиката, младите хора го напускат.

Антон Георгиев е завършил  икономика и мениджмънт в СА „Д.Ценов” в Свищов, от 1990 г. е в частния бизнес. През мандата 2011-2015 г. е обищниски съветник. Кандидатурата му за кмет е издигната от ПК „Тракия” и е подкрепена от БСП-лява България”.

На пресконференцията днес стана ясно още, че до края на месец септември новосформираната коалция ще формират листата за общинския съветници. Но вече е решено, че тя ще се води от Цветко Цветков, а на второ място в нея ще е Антон Георгиев.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...

2 коментари

  1. Честно, това не може да бъде държава. Супер съм изненадан и направо е за полудяване? Подиграват ли ни се вече? Един от най-богатите хора в Плевен, собственик на лимузини и частни самолети, на частно летище, дъщеря му учи в САЩ в Лас Вегас, самият той довчера гербаджия, жена му и сега е шефка на общинско предприятие въпреки липсата на нужно образование и опит, прибирал пари от всички поръчки, да е кандидатура на уж социалната партия БСП. Това какво говори за БСП? Кое й е лявото, социалното, като кандидатираме милионери? Как ще обясни господина колко е богат и откъде са парите му на бедните баби с по 150 лева пенсия, работили по 50 години? Ужас, Това е направо ужас!Недопустимо, но явно всичко е възможно. Пък и са се хилнали тези хубавци!!!Направо съм в шок!

  2. И толкова ли няма членове на БСП да се кандидатират? Така е редно. Този не е член, той е бил член на кои ли не партии, но не и на БСП. Или вече е член, от днес?