Акценти
Начало / Спорт / Алекс Ганчев и Денислав Проданов са първенци на двойки момчета от Тенис Европа

Алекс Ганчев и Денислав Проданов са първенци на двойки момчета от Тенис Европа

Международен турнир тенис Кайлъка Плевен
Победителите Денислав Проданов и Алекс Ганчев /в червените екипи/ и вторите на двойки момчета – Георги Северов и Симеон Терзиев.

Алекс Ганчев и Денислав Проданов спечелиха първото място при двойки момчета в оспорван финален мач от Международния турнир за момичета и момчета до 12 години Тенис Европа, който се провежда на кортовете в парк „Кайлъка” в Плевен.

Областният управител орх. Бойко Балтаков връчи купите на победителите и ги поздрави за успешното представяне в турнира.

тенис кайлъка турнир

Това е първата ни победа от международен турнир, споделиха за ИнфоПлевен веднага след награждаването младите тенисисти. Турнирът беше много силен, особено труден беше вторият ни мач, в който играхме срещу наши приятели – Антъни Генов и Марк Борисов, но успяхме да ги бием в три сета, разказа  Алекс Ганчев. Денислав допълни, че и третата им среща преди финалния мач, също е била трудна и оспорвана и е приключила с победа за тях в три сета.

На финала Алекс и Денислав се изправиха срещу Георги Северов и Симеон Терзиев. Първият сет Алекс и Денислав успяха да вземат безпроблемно, но във втория изгубиха контрол върху играта и противниците успяха да го запишат в своята сметка. Но  в третия сет успяхме да се концентрираме и да се освободим от напрежението и това ни доведе до победата, разказа Алекс.

Алекс Ганчев е състезател на „Железничар” – Пловдив, а Денислав Проданов е състезател на Тенис клуб – Свиленград. От близо година играят в двойка и вече имат едно второ и едно трето място от национални турнири. След турнира в Плевен двете момчета ще се подготвят за участие в турнир в Бургас за състезатели до 14 г. Ако успеят да се класират в основната схема, отново ще излязат на кортовете и като двойка.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...