Акценти
Начало / Последни новини / Александър Дяковски срещу Дарин Великов за купата на България

Александър Дяковски срещу Дарин Великов за купата на България

Младият треньор Александър Дяковски ще се изправи срещу бившия си наставник в плевенския Спартак – Дарин Великов в мач за купата на България по баскетбол при мъжете. Това отреди жребият за втория предварителен кръг на турнира. В момента двамата водят съответно Спартак и Черно море Тича /Варна/. Преди седмица двата отбора се срещнаха в мач от седмия кръг на Националната баскетболна лига и „моряците“ спечелиха в Плевен с 80:68.

Победителят от предстоящия сблъсък на купата ще бъде излъчен в два двубоя на разменено гостуване, тъй като и съперниците са от елита. На 27 ноември от 18:00 часа плевенчани са домакини в зала „Балканстрой“. Реваншът е на 6 декември във варненската зала „Христо Борисов“.

Спартак се класира за втория предварителен кръг след като на старта отстрани Чавдар в Троян с 93:81. Варненци пък преодоляха Академик в София – 89:63. Другата двойка от втория предварителен кръг е БУБА баскетбол – Ямбол /Ямбол/. Те ще играят само един мач – на 27 ноември в София, защото столичани са от по-ниска група.

Победителите от двете двойки се класират за четвъртфиналите, където към тях ще се присъединят и шестте отбора, които участват в евротурнирите през този сезон – Лукойл Академик /София/, Балкан /Ботевград/, Рилски спортист /Самоков/, Берое /Стара Загора/, Академик Бултекс 99 /Пловдив/ и Левски 2014 /София/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...