Акценти
Начало / Последни новини / Александър Дяковски: Победата над Лукойл-Академик трябваше да се види и изживее, коментара е излишен

Александър Дяковски: Победата над Лукойл-Академик трябваше да се види и изживее, коментара е излишен

Спартак /Плевен/ направи подвиг, надигравайки със 108:104 шампиона Лукойл-Академик в мач от 6-ия кръг на Националната баскетболна лига при мъжете. В зала „Балканстрой“ домакините не се огънаха нито за миг срещу лидера и опитен евробоец и дори в определени моменти имаха превес в резултата. Мнозина вероятно се питат: Как го постигнаха?

„Трудно е за обяснение. Победата над Лукойл-Академик трябваше да се види и изживее, коментара е излишен. На първо място ще изтъкна, че демонстрирахме изключително сърцата игра и характер. Въобще показахме, че сме отбор в буквалния смисъл“, обобщава старши треньора на победителите Александър Дяковски. Той също е въодушевен от развоя на самата среща. От 20 години съм в баскетбола, но в такъв мач не съм участвал като състезател и треньор, а дори и не съм наблюдавал, признава младия наставник. Не всичко обаче вървеше по вода за състава му в паметната вечер. „Въпреки че влязохме с кадрови проблеми в двубоя, а в хода му се появиха още такива препятствия не се предадохме и ги превъзмогнахме. Смятам, че го сторихме благодарение на смелостта и увереността, които демонстрирахме. Това се отнася и за двамата ни дебютанти Цветан Тодоров /17 г./ и Теодор Николов /18 г./, които бяха на терена в най-важните минути – продължението“, анализира Дяковски. Въпреки изтъкнатите от него доводи е трудно за обяснение как се възпира съперник с огромен потенциал не за определен период, а за цял мач, при това с допълнително време.

„Просто преодоляхме стабилната им защита в продължението. Реализираните от нас 19 точки само за пет минути са достатъчно доказателство“, категоричен е Сашо.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...