Акценти
Начало / Култура / Албена Декова представи поетичните импресии от новата си книга „Градина на любовта”

Албена Декова представи поетичните импресии от новата си книга „Градина на любовта”

Четвърта поред книга представи тази вечер в ХГ „Колекци Светлин Русев” плевенската поетеса Албена Декова. Тя е нарекла новата си книга „Градина на любовта”. „Всеки има едно място, в което любовта вече не се чувства и не се изразява, тя просто е. Точно това място нарекох  Градина на любовта. До тази градина има много пътища, но само един е истинският”, казва поетесата и допълва, че всеки има своя път до любовта.

Книгата е създадена по реална житейска ситуация и е написана като поетичен дневник на лиричната героиня, в който тя споделя размисли, преживявания, емоции. Този малък роман в стихове Албена Декова е създала през последната една година и в него е включила няколко кратки поетични импресии.

img_5343albena-dekova-kniga

За да сподели с публиката своя път до Градината на любовта, Албена Декова изнесе поетичен спектакъл, съчетан с мултимедия. Илюстрация на поетичните й слова станаха анимирани рисунки върху пясък. Партньор в представянето  беше Мария Александрова и нейните лирични изпълнения на флейта.

Поантата на книгата и посланието на Албена Декова към читателя е, че Градината на любовта не е измислено място, а реалност, каквато всеки сам си създава. Това е и посланието на корицата на книгата – в лейка е вграден моя образ, защото всеки сам полива градината си и сам се грижи за нея, за да бъде тя красива и уютна, обясни авторката.

img_5352albena-dekova-kniga

Тази вечер беше премиерата на книгата в Плевен, а през месец юни Албена Декова я представи  в София по покана на специалистите по комуникации към общините. Книгата е издадена с финансовата подкрепа на Община Плевен, за което авторката специално благодари в началото на поетичния спектакъл.

img_5356albena-dekova-kniga

img_5345albena-dekova-kniga

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...