Акценти
Начало / Последни новини / АК Георги Дъков отчита успешна 2019 година

АК Георги Дъков отчита успешна 2019 година

По традиция АК Георги Дъков е сред най-титулуваните спортни клубове на Плевен. Кратка справка показва, че за 7-годишната си история, лекоатлетите му са завоювали над 200 медала от национални шампионати и турнири, балкански първенства, участия в европейски и световни първенства в дисциплините по видовете хвърляния /диск, гюле, копие, чук/, бягане, спринт и скок височина. С най-голям дял за изброените постижения е Галя Николова, избирана многократно за „Треньор на годината“ на Община Плевен.

И през 2019 година възпитаниците й реализираха добри постижения – 9 медала от национални шампионати и десетки отличия от различни турнири, които са залегнали в календара на Българската федерация по лека атлетика. Георги Георгиев стана двукратен шампион в дисциплината хвърляне на копие – 1 място на зимния шампионат за юноши до 18 години и 1 място в летния шампионат за юноши до 20 години. Вицешампион е на копие в летния шампионат за юноши до 18 години.

В същата дисциплина Лидия Борисова е зимна шампионка и лятна вицешампионка за девойки до 20 години.

В тази възрастова група Алекс Вълчев е вицешампион на копие от зимния шампионат и бронзов медалист в летния.

Радан Илиев спечели бронзови медали в зимното първенство в мятането на диск и хвърляне на чук при юношите до 20 години.

„Участвали сме във всички национални шампионати и в 90 на сто от турнирите залегнали в календара на Българската федерация по лека атлетика. Всичките ни състезатели са с класирания в призовата осмица. Освен това имаме много нови и малки атлети. Те бързо израстват спортно-технически, което показва, че имат огромен потенциал – Сияна Йосифова, Никола Янгьозов, Йоан Йотков, Елина Йоткова, Ивена Янгьозова, Теодор Дончев, Тихомир Иванов, Радостин Миленов и други. Над 40 състезатели /от 6-годишни деца до жени и мъже/ тренират в АК Георги Дъков. Освен в хвърлянията, развиваме с успех и други дисциплини. Пример е силното представяне на Михаил Костов – 4 място на скок височина и 6 място в многобой. Очакваме добри резултати и в бяганията до 1500 метра, в дългите дистанции, препятствията /60 метра и 3000 метра/, скок дължина и скок височина. Ето защо отчитаме 2019 година като успешна. Благодарна съм на общинското ръководство, което разпореди да бъдат разчистени терените ни и се надявам това да стане традиция за да водим нормален тренировъчен процес. Очаквам до края на тази година да приключи ремонта на залата ни, за да имаме по-добри условия за подготовка. Пожелавам на всички здраве през 2020 година“, заяви Галя Николова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...