Акценти
Начало / Общество / Активно присъствие на пътни полицаи в празничните дни

Активно присъствие на пътни полицаи в празничните дни

Полицейски екипи ще подпомагат движението и ще съдействат на водачите чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци в най-натоварените и конфликтни пътни участъци в предстоящите празнични и почивни дни – 6, 7 и 8 май.

За повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и по-спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили днес – 5 май, до20 часа, се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и по най-натоваренитe пътни направления. Движението им по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – неделя, 8 май, от 14 до 20 часа. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата. Важно е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на служителите на „Пътна полиция“, които предприемат необходимите действия за организация на движението.
Прилагаме карти, предоставени от Агенция „Пътна инфраструктура“, с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни:
http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-republikanskata-ptna-mrezha-za-oficialni-praznici-i-pochivni-dni1/

http://www.api.bg/files/5014/5077/8824/Zapoved_12_t_22-12-2015.pdf

http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-pt-i-1-e-79-za-oficialni-praznici-i-pochivni-dni-v-uchastka-pernik-vladaya-sofiya-do-101/

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...