Акценти
Начало / Култура / Акордеонен концерт представят в Плевен студенти от Музикалната академия

Акордеонен концерт представят в Плевен студенти от Музикалната академия

Добромир Митев

Акордеонен концерт на студенти от класа на Добромир Митев в Държавна музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” ще бъде представен в Плевен. Събитието е на 27 април от 11,30 часа в Галерия „Дарение Светлин Русев”. Организатор на проявата е Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” – Плевен.

Добромир Митев започва обучението си по акордеон още в I-ви клас през 1970 г., когато акордеонът е много модерен в страната. Първоначално завършва музикална школа с преподавател  Димитър Цветков в град Ловеч. След това кандидатства и е приет в Музикалното училище в Плевен, където учи една година. В последствие продължава образованието си в Музикалното училище в Пловдив, което завършва след четири години. През това време е носител на няколко първи и специални награди от републикански конкурси.

Той е ученик на Асен Вакарелов и доцент Петър Маринов. Като войник служи в ансамбъла на Строителни Войски. Завършва Софийски Университет със специалност „Педагогика на обучението по музика“ с музикален инструмент акордеон и магистратура „Музикална педагогика – инструментална или вокална“. Работи 4 години в Швейцария като музикант и участва  във фолклорни състави, с които осъществява турнета из Европа и Америка. Носител е на първа награда на международен конкурс в град Райнах – Швейцария. Добромир Митев е автор на школа за обучение по акордеон, диск „Соло акордеон”, както и на множество композиции  и  аранжименти. Учениците му постигат върхове в изпълнителското майсторство.

7944f6a50ee78576b94ae915406d7dd8

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...