Акценти
Начало / Здравеопазване / Административен съд – Плевен отхвърли жалба на ДКЦ 1  срещу РЗОК – Плевен

Административен съд – Плевен отхвърли жалба на ДКЦ 1  срещу РЗОК – Плевен

С Решение от днес, 20.12.2016 г., Административен съд – Плевен отхвърли жалбата на ДКЦ І срещу заповед на директора на РЗОК – Плевен, с която частично е прекратен договор за извършване на специализирана извън болнична медицинска помощ, съобщават от АСП.

С постановеното решение Административен съд – Плевен установява, че в случая директорът на РЗОК – Плевен правилно е прекратил договора частично, само за съответните пакети по специалности, за които е установено отчитане на медицинска дейност, която не е извършена. Отчитането на медицинска дейност, която не е извършена, представлява нарушение със значима обществена опасност, тъй като води до плащания от бюджета на НЗОК, които не са дължими и пряко рефлектира върху неговата стабилност, както и върху възможността му да покрива други основателни разходи. Ето защо законодателят прилага в тези случаи най-строгата санкция – прекратяване на договора, уточняват от АСП.

Решението подлежи на оспорване с касационна жалба пред Върховен административен съд на Република България в срок от 14 дни от съобщаването му на страните.

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...