Начало / Крими / Автомобили блъснали трима пешеходци и велосипедистка, пострадала жена е починала

Автомобили блъснали трима пешеходци и велосипедистка, пострадала жена е починала

На 19 октомври 2019 година около 20:15 часа е получен сигнал за настъпило ПТП в село Божурлук, община Левски, съобки МВР-Плевен. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Установено е, че товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от 72-годишен от град Свищов, на прав участък от пътя на улица „Никола Караников“ удря движещите се в дясно по пътното платно 89-годишна и 65-годишен, местни жители. Двамата са транспортирани първоначално във ФСМП – Белене и по-късно изпратени в ЦСМП – Плевен. По време на транспортирането 89-годишната е починала. 65-годишният е настанен за наблюдение, без опасност за живота. Уведомен е дежурен прокурор при ОП – Плевен. Алкотестът на водача на товарния автомобил е отрицателен. Той е дал кръв за медицинско изследване във ФСМП – Левски. Образувано е досъдебно производство.

На 18 октомври 2019 година около 13:00 часа е получен сигнал за настъпило ПТП в град Плевен на улица „Дойран“, казаха катаджиите. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен. Изяснено е, че „Рено Туинго“, собственост и управляван от 84-годишен плевенчанин, движейки се в посока към централната градска част, не пропуска правилно пресичащата пътното платно на пешеходна пътека 53-годишна. Пострадалата е транспортирана в ЦСМП – Плевен, където е установено, че има фрактура на лявата подбедрица. Тя е настанена в клиниката по ортопедия и травматология, без опасност за живота. Водачът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство алкотест „Дрегер 7510“, като пробата е отрицателна. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 18 октомври 2019 година в 16:00 часа в полицията в Кнежа е получен сигнал за пътен инцидент в града, информираха униформените. На същата дата в 07:00 часа на кръстовище, образувано от улица „Опълченска“ и улица „Васил Левски“, водачът на лек автомобил „Фиат Добло“ 61-годишен е блъснал 41-годишна велосипедистка. Велосипедистката е получила фрактура на коляното на левия крак. Уведомена е прокуратурата в Кнежа, по чието разпореждане е извършен оглед на местопроизшествието. По образуваното досъдебно производство работата продължава разследващ полицай.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...