Акценти
Начало / Политика / АБВ ще търси самостоятелно участие на местните избори

АБВ ще търси самостоятелно участие на местните избори

IMG_9383Румен Петков

В голяма част от общините ПП АБВ ще търси самостоятелно участие на предстоящия местен вот, заяви днес в Плевен Румен Петков. От 10 май започват консултации с областните ръководства по региони за подготовката им за избора на местни органи на самоуправление. Ще бъдат приети правила и критерии за номинации на общински съветници и кметове. Кандидатурите  ще бъдат определяни съвместно с областните ръководства.

Петков подчерта, че не разбира „неадекватната политика на БСП”, визирайки уволнението на зам.-кмета на Никопол заради това, че е член на АБВ. Той обяви, че първото място, което ще посетят,  ще е Никопол и ще поканят Георги Първанов и Ивайло Калфин. Петков определи като геройство увеличението на симпатизантите на АБВ  в Никопол близо 20 пъти спрямо членовете и затова смята, че хората там заслужават да бъдат лично поздравени.

Румен Петков подчерта и факта, че постигнатият резултат в национален мащаб при гласуването за председател на партията е без каквато и да било реклама. Затова е изпратил писмена благодарност до всички областни председатели за създадената много добра организация, в резултат на която в избора са участвали над 28 000 членове и симпатизанти на АБВ. Без възнаграждение в организацията на изборния ден са се включили и 26 000 доброволци. Това ме кара да мисля, че честната политика има бъдеще в България, заяви още Румен Петков.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...