Акценти
Начало / Политика / АБВ откри кампанията си в Плевен

АБВ откри кампанията си в Плевен

АБВ кампания откриване

Коалиция „Алтернатива за българско възраждане” откри тази вечер предизборната си кампания в Плевен. Пред привърженици и симпатизанти, събрани на площада пред Драматичния театър регионалният координатор на АБВ за област Плевен – Цветан Антов, представи листата на коалицията за предстоящите извънредни парламентарни избори на 5 октомври. Той изтъкна, че тръгват на избори с балансирана листа откъм професионален опит, възраст и пол на кандидат-депутатите.  Имаме една от най-силните листи в Плевенски регион, отбеляза Цветан Антов.

Водач на листата е Румен Петков, втори е Цветан Антов, трета е Яница Йорданова. След нея се нареждат Цветозар Георгиев, д-р Адриана Александрова, Иван Нинов, Венцислав Конов,  Десислав Атанасов, д-р Марлена Цанкова, Румен Янков, Асен Динчев, Цветелин Христов, Дора Леонова, Милен Даскалов, Яна Конова, Богомила Стефанова, Ивайло Ценов и Валенто Василев.

АБВ кампания откриване (2)

Пред събралите се д-р Адриана Василева представи програмата на АБВ в областта на здравеопазването, като на първо място тя изтъкна необходимостта от увеличаване на средствата за здравеопазване  до 8 процента от БВП, осигуряване на безплатно здравеопазване за децата, майките и бременните, въвеждане на електронна здравна карта, чрез която ще може да се оказва ефикасен контрол върху медицинските услуги и ще се пресече източването на Здравната каса.

Инж. Румен Янков акцентира върху това, че всички обществени поръчки в Плевен и региона трябва да се изпълняват от плевенски фирми и влизайки в парламента, АБВ  ще се боряи за тази кауза.

Най-младият член в листата на АБВ – Яница Йорданова, изрази позицията, че младите българи искат да живеят в по-добра страна и да останат тук, заедно с децата си. Другият млад представител в листата – Венцислав Конов, обяви, че ще настоява АБВ да отстоява политики за насърчаване на младите хора, на децата таланти, за подкрепа на младите семейства и защита на работещите млади родители и призова плевенчани да гласуват на 5 октомври с номер 14 в бюлетината.

IMG_1639

Последен думата взе водачът на листата Румен Петков, който обяви трите основни цели на АБВ – възстановяване на българската държавност чрез радикална промяна на институциите и съдебната система, коренна промяна на политическия модел, тъй като в момента действащият е изчерпан и генерира омраза към политиката и политиците, и третата основна цел – предотвратяване на демографската катастрофа. „Демографията не е само раждаемост и смъртност, тя е условие на живот, образование, квалификация, заетост и възможност за защита и гарантиране правата на всеки български гражданин. Затова във  фокуса на политиката на АБВ е отделния човек и малките населени маста. Ако не разберем, че е нужна друга инфраструктура, ще продължим да скърбим за това, което стана в Мизия, Аспарухово, Бургас и за тези хора, чийто живот беше пометен от пороите“, каза Румен Петков.

В знак на почит към паметта на загиналите при последните поройни дъждове АБВ отмени концерта си по повод откриването на кампанията. Но Румен Петков анонсира, че на 26 септември, тук в Плевен ще бъдат заедно с Георги Първанов и с Георги Милев ще подарят на Плевен празника, който градът заслужава.

АБВ кампанияКупуването и продаването на гласове е престъпление

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...