Начало / Крими / Хванаха петима, задигнали над 30 тона зърно

Хванаха петима, задигнали над 30 тона зърно

Полицейско разследване на служители от РУП Кнежа е установило, че в съучастие и сговор петима местни жители са извършили кражба на пшеница, царевица и слънчоглед от складова база в града. За престъплението е съобщено около 14.00 часа на 5 март.

При огледа криминалистите са изяснили, че извършителите са разбили първо халка на катинар на метална врата от южната страна на сградата, откъдето са проникнали в склада за съхранение на пшеница. По данни на собственика са откраднати около 15 000 килограма пшеница.

След това, чрез последователно разбиване на прозорец и метална врата на складово помещение от източната страна на същата сграда, са проникнали в склад за съхранение на слъчноглед и царевица на зърно, откъдето са откраднали около 15 000 килограма царевица и около 1 000 килограма слънчоглед.

След проведени оперативни действия полицията бързо влязла в дирите на извършителите – 34-годишен, с 18 заявителски материала за кражби и грабежи, 32-годишен, с три заявителски материала за кражби, 24-годишен, с шест заявителски материала за кражби, 21-годишен, с пет заявителски материала за кражби и 39-годишен, със скромните два заявителски материала за кражби. И петимата са осъждани. От извършено претърсване в необитаем дом в Кнежа, собственост на друг криминално проявен 32-годишен мъж, в гараж са намерени 135 чувала с царевица с общо тегло 5 700 килограма. Те са иззети и се съхраняват в склад.

За 24 часа са задържани двама от извършителите – 24-годишният и 32-годишният. Другите са разпитани пред съдия и са освободени.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...