Начало / Култура / Фотоконкурс „Успешната жена извън града” стартира от днес

Фотоконкурс „Успешната жена извън града” стартира от днес

photo-camera

Фотоконкурс за любители „Успешната жена извън града” стартира от днес. Снимките трябва да представят активни жени със собствен бизнес от селските райони в тяхното ежедневие или в характерен момент от живота или бизнеса им. Целта на фотоконкурса е да допринесе за издигане ролята на тези жени в развитието на района и на страната ни. Организатори на проявата са „Джендър проект в България” и Център „Отворена врата” – Плевен, а началото му беше оповестено на пресконференция в Плевен днес.

Специална комисия ще отличи трите най-интересни снимки и ще награди авторите им с 250 лв за първо място, 100 лева за второ и 50 лева за трето място. Ограничение за участниците и броя на снимките им няма. Фотографиите трябва да бъдат изпратени на имейл [email protected] до 30 ноември 2013 г. Изисква се те да са в дигитален формат, например GPEGs, резолюция 150/300 dpi и да разрешават добро качество за принтиране в размери 30/40 см. Ще се приемат цветни и черно-бели фотографии, като всяка трябва да е придружена от: име на автора, описание на сниманото лице и сюжета, от кой град или село е жената, наименование на снимката (по желание). Авторът трябва да изпрати и писмо, с което дава неотменимо право на собственост на фондация „Джендър проект в България” върху снимката си.

След конкурса ще бъде организирана пътуваща изложба с около 60 любителски фотографии, изработени като пана. С изложбата ще бъде открита еднодневна заключителна конференция в Плевен за отчитане на резултатите по проекта „Подкрепа за овластяване на жени от селските райони на Северозападна България”.

Снимка: Интернет

Прочетете също:

Изключителен успех за  арт школа „Колорит“  на международен конкурс в Румъния

Арт школа „Колорит“ постигна изключителен успех на 5-тия Международен конкурс за детско и младежко изкуство ...