Акценти
Начало / Икономика / Ралица Добрева, бивш директор на областна дирекция „Земеделие”:ДПС кадрува в службите по земеделието

Ралица Добрева, бивш директор на областна дирекция „Земеделие”:ДПС кадрува в службите по земеделието

Ралица Добрева и Нора Стоева

В държавната администрация на Министерството на земеделието кадрува ДПС и то с реваншизъм. В службите по земеделие няма място за агрономи, а на ръководни длъжности без конкурс се назначават хора на ДПС. За това алармира бившият директор на областна дирекция „Земеделие” в Плевен Ралица Добрева на пресконференция днес. Тя беше освободена от работа на 1 август тази година и на нейно място беше назначена Юсние Алиева, която Добрева е съкратила от службата по земеделие в Пордим през 2012г.  По думите на Добрева причина за съкращението са били множеството жалби от земеделски производители срещу Алиева за некомпетентност.

След назначаването на Юсние Алиева и на учителката по география Айгюл Хасанова за главен директор на главна дирекция „Аграрно развитие” от службите по земеделие са напуснали общо петима агрономи. В момента в областната дирекция „Земеделие” работи само един агроном, съобщи Нора Стоева, която е една от напусналите, след 13 години трудов стаж в Областна дирекция „Земеделие”.

Тя заяви, че в  момента се променя щатното разписание, за да може на работа да се върнат хора, които при сегашните условия нямат необходимия образователен ценз. Занижават се изискванията, за да се назначат хора на ДПС, категорична е тя.

Според нея министърът на земеделието проф. Греков е манипулиран от местните структури, затова възнамеряват да търсят съдействие от плевенски депутати, за да искат публичен отговор от земеделския министър какво се случва в областните служби по земеделие.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...