Начало / Спорт / Учредиха Общински футболен клуб „Спартак Плевен”

Учредиха Общински футболен клуб „Спартак Плевен”

След продължило повече от час и половина събрание днес беше учреден Общински футболен клуб „Спартак – Плевен”. 19 учредители гласуваха новоучреденият клуб да се казва „Спартак Плевен” , като запазва емблемата на досегашния ФК „Спартак Плевен”, който се влива във  футболен клуб „Сторгозия”.

На учредителното събрание днес беше избран Управителен съвет на новия клуб, който се състои от 9 членове. Това са Христомир Христов, Алексей Зелов, Стефчо Доровски, Георги Милев, Величко Великов, Венко Николов, Драгомир Стойчев, Евгени Генов. Деветият член от УС ще е общински съветник, който най-вероятно ще бъде определен на предстоящото заседание на ОбС в четвъртък.

Мандатът на новизбрания УС на ОФК „Спартак Плевен” ще е две години. В петък пълният състав на УС ще се събере на свое заседание, за да бъде избран председател.

Учредителите на новия общински футболен клуб ще плащат 48 лв. годишен членски внос.

Сега предстои да се произнесе Общинският съвет, за да бъдат гласувани и средствата, които ще са нужни за издръжката на клуба. Едва след санкцията на ОбС, клубът ще бъде регистриран и в съда.

Междувременно този петък ще се тегли жребият за участието на отборите в първенството на Северозападна „В” аматьорска футболна група. Самото първенство започва в средата на август. За участие в него новоучреденият клуб ще ползва регистрацията на клуб „Сторгозия”.

Прочетете също:

Баскетболният Спартак трети в домакинския турнир

Спартак Плевен финишира на трето място в турнира, чийто домакин бе през  уикенда. В мача ...

Един коментар

  1. Мъжът ми е доволен, че спасиха „Спартак“. Добро дело на бщинския съвет и общината