Акценти
Начало / Спорт / Плевен ще е домакин на европейски турнир по тенис

Плевен ще е домакин на европейски турнир по тенис

От 25 до 28 юли на тенис кортовете в парк Кайлъка ще се проведе зона „А” от Европейското отборно първенство по тенис за момичета до 12 г. Това съобщи на пресконференция днес д-р Красимир Трифонов, председател на тенис клуб „Плевен-90”, който ще е домакин на турнира. В него ще вземат участие националните отбори на Франция, Италия, Сърбия Украйна, Беларус, Естония и Молдова. Българският отбор ще бъде представен от Розалина Юсева – първа ракета, Мелади Тодорова – втора ракета, Тина Манолова – трета ракета, водени от капитана Катя Брезина.

Националният отбор на България пристига днес в Плевен и започва подготвителен лагер. Нашият отбор е силно мотивиран и с много добри шансове за победа, подчерта Трифонов.

За подготовката на турнира от тенис клуб „Плевен-90” са направили сериозна подготовка, като на кортовете в Кайлъка са извършени ремонтни работи и модернизация в размер на 12 000 лв.

Турнирът ще бъде открит в 10 часа  в четвъртък, поканени са  областният управител Илиян Йончев и кметът проф. Димитър Стойков.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...