Акценти
Начало / Общество / Свободни места за млади специалисти има в Общината

Свободни места за млади специалисти има в Общината

Девет работни места за млади специалисти по програма „Старт в кариерата” е обявила Община Плевен, като три от тях все още са незаети. Това съобщи днес кметът проф. Димитър Стойков. Свободните места са за агроном, инженер-геодезист и юрист. Изискванията към кандидатите са да не са по-възрастни от 28 г. и да не са работили по специалността след завършване на висшето си образование. Вече назначени са четирима икономисти и един начален педагог. Всички те ще могат да работят в продължение на една година в общинската администрация.

През изминалата година Общината беше най-големият работодател, като обявените работни места по различни програми за заетост са 575, коментира кметът.  Той отбеляза и фактът, че през последната година безработицата в общината е спаднала с 1 процент, докато в цялата страна се увеличава.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

3 коментари

  1. Хубаво е, че е кандидатсвано по тази програма от страна на Общината, обявени са работни места и млади хора ще започнат кариерата си не къде да е, а в Общината. Това е добре за тях. Добре е

  2. В тази доста сериозна криза в държавата е много важно да се предлага работа най-вече на млади хора от сериозни специалности и фактът, че се предлага сега тази възможност от страна на Община Плевен е наистина много положителен факт.Още повече, че така те могат да натрупат и задължителния начален стаж и трудов опит.

  3. Това е наистина някаква възможност за тези млади хора.И особено сега в трудната ситуация в държавата.Адмирации за общината в тази връзка