Начало / Общество / Удължен маршрутът на влак „Янтра“осигурява директна връзка между Северна и Южна България

Удължен маршрутът на влак „Янтра“осигурява директна връзка между Северна и Южна България

От 13 декември БДЖ осигурява директен влак от централна Северна до централна Южна България – удължен е маршрутът на влак „Янтра“ и той вече пътува от Горна Оряховица през София до Пловдив и обратно.

Влак „Янтра“ потегля от Горна Оряховица в 05.15 часа и след спиране в Павликени, Левски, Плевен, Червен бряг, Роман и Мездра пристига в столицата в 09.05 часа. След престой от 20 минути, композицията продължава за Южна България, спира на гарите Септември и Пазарджик и пристига в Пловдив малко преди 12.00 на обяд.

Влак „Янтра” потегля от Пловдив обратно в 13.25 часа, спира отново в Пазарджик и Септември и пристига в София за два часа и половина – в 16.01 часа. В 16.20 часа продължава своето пътуване през Искърското дефиле за гарите Мездра, Червен бряг, Плевен, Левски, Павликени и Горна Оряховица, където пристига в 20.05 часа и има връзка за Велико Търново и Габрово в 20.28 часа.

Сутрин влак „Янтра” има връзка от Велико Търново в 04.30 часа с прекачване на гара Горна Оряховица.

В Плевен влакът пристига сутрин в 6.23 часа и отпътува за София в 6.25, а следобед пристига от София в Плевен в 18.56 часа.

Композицията е в състав от вагони първа и втора класа, оборудвани с контакти, пердета и подглавници. За още по-комфортното пътуване има и бистро-вагон, в който се предлагат храни и напитки.

Подробна информация може да бъде получена на сайта на БДЖ – www.bdz.bg, и на телефон 070010200.

Прочетете също:

Урок на тема „Фабрика за нов живот” проведоха в ДГ „Еделвайс” в Плевен

За единадесета   поредна година в ДГ „Еделвайс” – Плевен, проведоха открит урок по предприемачество. Той ...