Акценти
Начало / Избори / Три подвижни секционни комисии ще осигуряват гласуване за карантинирани граждани

Три подвижни секционни комисии ще осигуряват гласуване за карантинирани граждани

Три подвижни секционни избирателни комисии ще осигуряват правото на глас на избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, които  са подали заявление с желание за гласуване в срок до 17.00 часа на 31 март 2021 г. Такова решение беше прието днес от представителите на партии и коалиции по време на свикани от Кмета Георг Спартански консултации. Съгласно решение на РИК тези секционни комисии ще бъдат тричленни. До 12.00 часа на 31 март в Община Плевен са постъпили общо 52 заявления за гласуване от граждани, поставени под задължителна карантина или изолация. От тях 30 са жители на Плевен-град, а 17 – на малки населени места в общината. Петима са заявили желание да гласуват на адрес, различен от постоянния или  настоящия. За тези случаи е направено запитване до Централната избирателна комисия.

Две секционни комисии ще работят в УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, по една – в УМБАЛ „Сърце и мозък”, Дома за стари хора в с. Бохот и Плевенския затвор, стана ясно още по време на консултациите.

На поканата на Кмета на Община Плевен днес се отзоваха представители на ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП за България”, ПП ДПС и ПП „Воля”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...