Акценти
Начало / Последни новини / Трима плевенчани сред фаворитите по лека атлетика в зала

Трима плевенчани сред фаворитите по лека атлетика в зала

След броени дни започват националните шампионати по лека атлетика в зала. Трио плевенчани ще стартират в тях като абсолютни фаворити. Става въпрос за Добромир Николов, Яна Копчева и Тихомир Иванов, които са номер едно в дисциплините си. Потвърждението е националната ранглиста по лека атлетика в зала за 2018 в зала.

Добромир е единствения настоящ атлет от изброените, състезаващ се за клуб от нашия град – АК Плевен 2014. 17-годишният състезател е лидер на седмобой, където през миналата година впечатли с национален рекорд за юноши под 18 години – 4453 точки. В тази възраст той е водач и в ранглистата на 60 м с препятствия (0.91 м) с 8.16 сек, резултат осигурил му титлата. Освен това е трети сред спринтьорите на 200 м, както и седми на скок височина.

Подобно на Добромир и връстничката му Яна Копчева е национален рекордьор. Бившата атлетка на АК Георги Дъков и настояща на Локомотив /Русе/ е убедителен лидер в тласкането на гюле (3 кг) – 14.73 м. Постижението й осигури националната титла на закрито при девойките под 18 г.

Тихомир Иванов е без конкуренция на скок височина. 2.28 м не е върхът на възможностите за скачача на Свилоза /Свищов/, но е кота недостижима на този етап за съперниците му у нас. Най-сериозният му опонент е неговия брат – Михаил, чийто резултат в зала е 2.05 м.

От останалите плевенчани с реален шанс за спечелване на титла е бившия шампион на скок дължина Даниел Анков. Настоящият състезател на столичния КЛАСА влиза в тази година с трети резултат.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...