Акценти
Начало / Образование / Технологии за комуникация чрез поглед в помощ на хора с увреждания ще представят в Плевен

Технологии за комуникация чрез поглед в помощ на хора с увреждания ще представят в Плевен

Плевен ще е един от седемте града в страната, в които ще се проведе семинарът „Здравей! Това съм аз!” на фондация „АСИСТ – Помагащи технологии“. Събитието е част от кампанията за популяризиране на помагащи технологии за комуникация чрез поглед. Тези технологии дават възможност на деца и възрастни, които не могат да говорят и да използват ръцете си, да управляват компютър само с помощта на погледа си и така да общуват и да изразяват себе си.

Семинарът ще се проведе на 20 януари 2017 г. в Конферентната зала в сграда „Гена Димитрова“ и в Помощно училище „П.Р. Славейков”. Участието в семинара е безплатно, но с предварителна регистрация до  18 януари 2017 г. – използвайте формата за регистрация тук.

Събитието включва четири части: семинар, уъркшоп,  демонстрации на различни допълващи и алтернативни способи за комуникация и консултации за хора с тежки физически увреждания, техните семейства, специалисти.

Лектори в семинара ще са Морис Гринберг и Евгения Христова от “АСИСТ – Помагащи технологии”, Анжела Пенчева, автор на книгата „Моят живот“.

На 21 януари в Помощно училище „П.Р.Славейков” ще бъдат направени демонстрации на съвременни помагащи технологии – контрол с поглед и други допълващи и алтернативни способи за комуникация. Предвидени са също консултации за семейства и специалисти.

 

Прочетете също:

Напомняме! Днес временно спират движението в началото на жк „Сторгозия“

В интервала от 09.00 до 11.00 часа днес ще бъде спряно изцяло движението  в участъка ...