Акценти
Начало / Последни новини / Александър Дяковски: Бяхме почти перфектни и закономерно победихме Рилски спортист

Александър Дяковски: Бяхме почти перфектни и закономерно победихме Рилски спортист

Плевенският Спартак се наложи над гостуващия му Рилски спортист /Самоков/ с 93:77 в мач от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига. Това бе един от най-силните му мачове от началото на сезона. Изигра го без лидера си Милован Савич /с висока температура преди срещата/, а в първата част остана и без капитана си Александър Груев, който напусна контузен. Въпреки загубата на двамата плевенския тим тотално надигра един от най-добрите отбори в лигата. Как го постигна анализира младия треньор:

„Бяхме почти перфектни и закономерно победихме Рилски спортист. Трябваше да изтрием срама от Стара Загора. Срещу Берое бе най-слабото ни представяне от началото на първенството. Освен това Рилски спортист беше единствения съперник, който не бяхме побеждавали миналия сезон. Вече 6-7 години те са винаги сред фаворитите. Пълната зала с наши фенове също бе голям стимул да се борим до последно. Изброеното до тук ни мобилизира на сто процента.

В спортно-технически аспект постигнахме целите си. Знаехме, че съперника ще се опита да неутрализира най-силното ни оръжие – стрелбата от тройката. За това задачата ни беше да действаме бързо и освободено в атака и при първа възможност веднага да стреляме към коша им. Трябваше обаче да внимаваме да не допускаме грешки, защото при отнемане на топката противника моментално щеше да ни накаже с резултатни контраатаки. Паралелно с това не трябваше да им позволяваме да провеждат бързо нападенията си, а постепенно за да имаме време да се организираме в защита. С всичко това се справихме през по-голямата част от двубоя и логично го спечелихме“, коментира Дяковски.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...