Акценти
Начало / Последни новини / С пешеходен поход Плевен се включва в Световния ден на ходенето

С пешеходен поход Плевен се включва в Световния ден на ходенето

По повод Световния ден на ходенето Община Плевен организира пешеходен поход в парк „Кайлъка“ в неделя, 9 октомври 2022 г., от 9.30 до 11.00 часа. Така за 30-ти пореден път Плевен се присъединява към националната спортна проява, организирана от Българска федерация „Спорт за всички“ /БФСВ/. Събитието е част от Спортния календар на Община Плевен за 2022 г.

Сборният пункт за похода е спирка „Моста“, където всички участници ще получат талони за томбола. Желаещите да се включат в проявата, за която няма възрастови ограничения, ще тръгнат в 9.30 часа към Бригадирската поляна, където в 10.45 часа ще бъдат изтеглени печелившите талони от томболата. Пешеходците ще могат да избират между два маршрута от Моста до Бригадирската поляна – по алеите или по маркираната туристическа пътека през историческата крепост „Сторгозия“ с водач от Туристическо дружество „Кайлъшка долина“. Към събитието ще се присъедини инициативата „Спортувай в Кайлъка“ със спортни игри за цялото семейство. Заниманията за деца и родители ще започнат на Бригадирската поляна в 9.45 часа.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

У нас Световният ден на ходенето преминава под патронажа на министъра на младежта и спорта Весела Лечева и с финансовата подкрепа на ММС. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на БФСВ за 2022 г. по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. Тази година събития ще се проведат в 15 общини в страната.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...