Акценти
Начало / Образование / С водосвет откриха новата учебна година в Гимназията с изучаване на чужди езици в Плевен

С водосвет откриха новата учебна година в Гимназията с изучаване на чужди езици в Плевен

С водосвет за здраве и благоденствие и с посрещане на училищното знаме започна тържеството за откриване на новата учебна година в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици (ПГИЧЕ) в Плевен. Училището днес посрещна 1380 ученици, 66 от които първокласници.

Официални гости на днешния празничен ден бяха секретарят на Община Плевен Паулина Кирова, Петя Василева, зам.-председател на ОбС – Плевен, Павлина Дачева – представител на НВУ „Васил Левски”, Денис Благоев от авиационния факултет на НВУ.

ezikova gimnazia 1

„15 септември винаги е бил вълнуващ ден за нас, но тази година той е свързан и с много нови неща – Нов закон за образованието, нови реформи, много нови ученици, които за пръв път ще прекрачат прага на нашето училище”, сподели пред присъстващите директорът на ПГИЧЕ – Юрий Тодоров.  Обновени са и стаите, кабинетите по химия и изобразително изкуство, има нови учители от САЩ и от Испански. Директорът припомни, че от миналата година в плевенската Езикова гимназия вече се провежда  изпит за DSD1 диплома на Германия.

От името на кмета на Община Плевен поздравителен адрес поднесе секретарят на общината Паулина Кирова. „Бъдете упорити и следвайте целите си. Не забравяйте, че постигането на вашите мечти, зависи от вас самите”, се казва в поздрава на кмета.

Зам.-председателят на ОбС – Плевен, Петя Василева, сподели, че обича тази гимназия и нейните празници, защото тук е започнал професионалният й път. „Мили ученици, винаги поддържайте любопитството си към света, а вие, скъпи колеги, винаги го подхранвайте. Вашата трудна и благословена мисия е не само да преподавате, но и да създавате личности, които да бъдат уверени, че всичко може да бъде постигнато с трудолюбие, хъс и ентусиазъм”, каза тя в обръщението си към учители и преподаватели.

Поздравителни адреси бяха получени от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, областния управител Ралица Добрева, депутата Васил Антонов, ВВУ – Варна, и др.

В тържеството взеха участие талантливи възпитаници на гимназията.

ezikova-gimnazia-2

14ezikova-gimnazia

ezikova-gimnazia-3

14360477_1407386399288816_550132475_o

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...