Акценти
Начало / Общество / С топли думи и добри пожелания откриха учебната година в ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен

С топли думи и добри пожелания откриха учебната година в ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен

Днес ПГХВТ ”Луи Пастьор”- Плевен отвори врати за да посрещне поредния випуск. Нетърпеливите деветокласници и тази година ще се обучават в специалностите: Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително – вкусовата промишленост, Контрол на качеството на храни и напитки и Работник в хранително-вкусовата промишленост.

Празникът започна с издигане на националния флаг и посрещане знамето на Гимназията. Инж. Лилия Петкова – Директор на ПГХВТ Луи Пастьор приветства всички присъстващи и официално откри учебната 2016/2017 година.

Приветствия поднесоха нашите гости: Йонита Иванова – началник отдел „Образование“ в община Плевен, Антон Георгиев – управител на „Полюс ТМ“ и общински съветник и майор Беняков – представител на сдружение „Артилерия“, с което гимназията си партнира успешно.

Поздравителни адреси получиха от: Цецка Цачева – председател на Народното събрание на РБългария; Милена Дамянова – председател на Комисията по образованието и науката в 43 – то Народно събрание на РБългария; Ралица Добрева – областен управител; Арх. Невяна Иванчева – изпълняващ длъжността Кмет на Община Плевен; Васил Антонов – народен представител; Подполковник Иван Иванов – началник на Военно окръжие – Плевен.

%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b5%d0%bd

С топли думи и с пожелание „На добър час!“ към учениците от девети клас  се обърна класният ръководител на IX „а” клас – г – жа Йорданка Йотова, на която по  традиция, беше връчено „Златното ключе на знанието“.

Празникът продължи с музикално – поетичен рецитал с участието на ученици от Гимназията. Учениците бяха посрещнати с питка, мед и менче с вода за успешна и ползотворна учебна година.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...